Milstolpar


13 Maj 2012 föddes vår underbara lilla Lova

söndag 30 september 2012

Ölands skördefest

 
Som sagt, skördefest på ön!
Hela ön (speciellt södra) lever upp denna helg. Gårdarna öppnar sina portar och presenterar delikatesser, undangömda små caféer nästan kokar av mys, lador fylls av konst av alla de slag och överallt kan du handla ekologisk närproducerad potatis, lök och andra råvaror... hela vårt vackra landskap liksom glänser lite extra.
 
För vackert det är det...
Vi besökte Eriksöre, shoppade marmelader, ost och choklad och kikade runt bland pumpor och fotoutställningar. Det blev lunch på brukshotellet i Degerhamn och fika på vägen hem.
Fotade tyvärr inte så mycket men några mobilbilder kommer här



När man kör vägen längs öns östra sidan har man hela tiden havet och allvaret i ögonvrån
Löktavlan (konstverk gjort av enbart lök)

 

Fika vid havtornscaféet


Vet ni hur kul man kan ha på en höbal då?
 
Så här!
 
 
 
Lova tyckte det var oerhört kul att se morfar hoppa. Skratten kiknade. Så då fick han hoppa lite till och lite till. och så fick även mormor, pappa och mamma ta några skutt.
 
Antagligen var det en och annan som vände sig om och undrade varför fyra vuxna människor studsade upp och ner som studsbollar men Lova skrattade och skrattade och vi hoppade och hoppade :) och givetvis skrattade även vi för det är omöjligt att motstå utstrålningen från denna lilla tjej.
 
Två glada ölandstjejer

 
 Åh vad jag älskar Öland!
 
 
Övrig info: I dag fyller ölandsbron 40 år!
 

lördag 29 september 2012

Resultat efter vecka 1



Här ser ni resultatet efter första veckan. Det känns jättehäftigt att det händer så mycket! Vi verkar ha duktiga snickare.

 
 
 
Det ni ser närmast här är grunden till vardagsrummet som kommer gå ut i en liten vinkel.
Jag tycker plattan ser så liten ut nu men undervåningen ska bli 114 kvadrat så jag tror det kommer kännas mycket större ut när huset väl är klart och inrett.
 
I dag har vi åkt runt på södra delen av ön och gått på Ölands skördefest. Riktig folkfest och fler turister än under högsommardagarna.
Återkommer med någon bild sen.
 
 

onsdag 26 september 2012

När kvinnor gör mer än en sak samtidigt

 
Häromdagen bad jag Fredrik ta Lova en stund
- Jag ska bara äta klart min morot sa han.
 
Här kommer det här med att kvinnor kan göra många saker samtidigt in.
Inget ont om denna pappa, han är världens bästa! men tänk på hur vi mammor på något sätt lyckas tvätta och laga mat samtidigt som vi har en bebis under ena armen.
 
Exempel från idag:
Lova gjorde en sitt-bajsning i sin matstol under tiden jag satt och lunch
(för er som inte har barn kan jag förklara att en sitt-bajsning bara kan gå på ett sätt då det liksom måste ta vägen någonstans och vägen blir oftast upp på ryggen)
 
In och byta blöja, och byta kläder. och tom bada (händer sällan men detta var en sådan gång)
 
Vi sätter oss igen vid bordet och jag fortsätter äta. 
 
En minut senare gör hon en repris.
 
Jag byter snabbt blöjan och vi lyckas kunna ha kvar samma kläder.
 
Sätter oss igen vid bordet. Nytt försök för mig att äta klart lunchen.
 
och så gör hon en repris till. En lite värre denna gång.
 
Blöjbyte och klädbyte igen.
 
Jag hinner sätta på en tvätt och äta klart min lunch med Lova i knäet.
Det komiska i den här scenen som jag, kvinnan i huset står för, är att under dessa 15 minuter med våtservetter och klädbyten åt alla håll, har jag samtidigt även hunnit koka en burk hallonmarmelad som står klar på köksbänken :)
 
 
 

tisdag 25 september 2012

Klara färdiga bygg!!!

Söndag 16 sep
I söndags stod grävmaskinen på plats, redo för start!
När vi körde över för ett möte med vår byggherre i går kväll såg tomten ut så här. Det pirrar i magen både för att vi dragit igång ett projekt med så mycket pengar inblandade men givetvis även av spänning och förväntan. Nu är det på riktigt. Här ska vårt hem byggas!


Utgrävning av garageuppfart och grund till huset
Tomten är i dagsläget bara ca 850 kvadratmeter men området med träd som ni ser längst bort, tillhör i dag kommunen och den ska säljas av så när den affären blir klart kommer vi ha ca 1000 kvadrat. Det blir bra med lite lekyta på baksidan av huset. All mark är välkommen. Det har varit svårt att pussla ihop både hus och garage på markytan som är väldigt långsmal. Anledningen till att vi bygger just här är att jag för länge sedan fått denna mark av farmor så den har stått och väntat på mig. Farmor och farfar hade gård när pappa var liten men på 70-talet såldes alla ko- och beteshagar av som tomter. Till en början var det ett stort sommarstugområde men med tiden har det blivit ett attraktivt område för året-runt-boende med många fina små villor. Nu skulle det i princip vara omöjligt att få tag i en obebyggd tomt här. Pappa har några få bitar kvar men man får inte bygglov på alla, och så har givetvis även syrran fått en remsa från farmor utifall att hon också en dag skulle vilja återvända hem. För detta är verkligen HEM. Jag är uppvuxen i samma område så Lova kommer ha sin mormor och morfar på väldigt nära håll.

Fredrik är med och inspekterar markhöjden för huset. Mycket att tänka på! Dem kom fram till att det nog behövdes höjas
1 dm extra grus än de först tänkt, för att undervika att hamna för lågt och riskera fukt. En fjuttig decimeter grus innebär ca 60.000 kr extra. Ni ser, kostnaderna drar lätt i väg!! Vi har gjort en stabil budget och många gånger räknat med överpris så vi borde inte behöva vara oroliga men jag är ändå lite nervös för att det ska dyka upp fler stora extra utgifter. Får hoppas på att det flyter på bra!


Jag och Lova i vårt framtida vardagsrum :)
Tänk att här ska vi bo, jag och mina älsklingar! 

Det kommer nog bli många turer förbi bygget i höst så jag återkommer med uppdateringar!

I dag droppar regnet så jag myser inomhus med en liten tjej som håller på att få sin första tand och därmed gnager på allt hon kommer åt.

söndag 23 september 2012

Att ha världens sötaste guldklimp i vagnen


Det är så roligt att gå på stan med Lova för det stannar alltid tanter och säger "men ååååh vad söt" och "oj jag kan inte sluta titta på henne" och "hur gammal är hon?". Endel står stilla en stund, ler och bara tittar. Oftast bländar Lova då av ett av sina allra sötaste leende tillbaka till dem och då ler de ännu mer och sen ler dem mot mig innan de går vidare. Jag blir lika stolt varje gång över att det är min lilla tjej som skapar sådan uppståndelse :)

En gång mötte vi en stapplig tant med rullator på cykelvägen som stannade och frågade om hon fick titta i vagnen. Hon kikade ner på Lova och sa:
- Åååh vad du måste vara lycklig. Tänk den som finge leva om sitt liv... Jag har 10 barnbarn och 8 barnbarnsbarn.

Jag tycker det är så härligt att möta äldre människor som ser tillbaka på sitt liv med sådan värme att dem vill leva det igen.


By the way, tips från mamman: Alla föräldrar har säkert önskat att det fanns något som kunde dra in nappen automatiskt till munnen när den spottas ut av misstag. Spana in bilden ovan! Napp i napphållare men mössknut över. När nappen faller ut kan Lova få tag i den själv! :) Jag ska erkänna att jag inte kom på idén själv, den liksom bara plötsligt fanns där.


I dag är det bullbak här hemma och senare blir det söndagsmiddag hos mamma och pappa. Enkel agenda men alldeles perfekt för mig. Trevlig söndag!

fredag 21 september 2012

Sötaste bebiskläderna

 
Mina favoritbebiskläder är KappAhls serie "Newbie".
Jättefina ljusa färger!
Jag är inte något stort fan av alla dessa barnkläder med starka färger, stora mönster
och massa motiv av djur och figurer på.
När mamman får välja blir det därför ofta ljust och enfärgat (undantag randigt ;) för Lova. Gärna jeansklänning ihop med vit body eller något rosa plagg. Det finns så mycket fint för tjejer, men jag tycker också det är viktigt att det är sköna kläder.
På helgen när pappan ibland hinner först till Lovas klädlåda kan det hända att någon body med ACDC eller KIZZ åker på, vilket mamma inte heller gillar men då kompenserar dem det med att ta på "I love mum"-strumporna :)


Trevlig helg!
 

onsdag 19 september 2012

Det är gott att sova




Häromdagen sov en trött Lova 2,5 h i sträck mitt på dagen (!). Det är fantastiskt hur söt hon är när hon sover. Jag kan sitta långa stunder och bara titta när hon ligger och andas sina små andetag. Hon börjar även bli ganska underhållande när hon är på bushumör och har just upptäckt "titt-ut-leken". Fredrik och jag kan skratta så vi gråter med henne ibland :) 

I går gick vi bort till en annan öppen förskolan än den vi brukar gå till. Jag hade spanat in att de skulle ha babycafé där på tisdagar och tänkte det kunde vara kul med lite variation. Lova sov när vi kom dit och vaknade först under sista sången vid sångstunden, som var en avslutande disco-dänga som de små fick digga till. Ni skulle se Lovas ansiktsuttryck när hon vaknar under denna discosång, slår upp ögonen och får se 35 andra bebisar runt omkring sig! Oslagbar min, haha!

Nu ser vi fram emot 3 oktober då Malkars gym börjar med mamma-baby-träning! Lova och jag ska såklart vara med!

söndag 16 september 2012

I startgroparna

 
Markarbetet har blivit uppskjutet två veckor men det gör inte så mycket för det är ändå ett tag kvar tills stommarna är på gång. Under tiden spanar vi på kök och badrum. I dag var vi på en husvisning av Fiskhedenvillan i Torslunda för att få lite inspiration. Vi har sett hus från dem tidigare och gillar det! Betydligt bättre än Smålandsvillan som upplevs vara av betydligt sämre kvalité.
 
Det lutar åt att vi kommer ta ett IKEA-kök eftersom dem i slutändan blir ca 35.000 kr billigare än andra leverantörer trots att vi inte tittat på de dyraste.
Efter lite funderande har vi även bestämt oss för kaklade badrum. När totalpriset på huset sprang iväg lite för mycket tänkte vi ett tag att vi skulle ta plastmattor där men kom fram till att det fick vara värt pengarna. Istället har vi försökt hålla ner priset på andra inkök. Tex valde vi en lite billigare kamin än vi först tänkt och har även fyndat kyl & frys, spis och diskmaskin till bra priser.
 
 
Helgen har som vanligt gått fort.
Lova har fått använda sin nya allra första jacka som är supersöt :)
Jag blir så löjligt glad av att shoppa till henne!
 
 

fredag 14 september 2012

Lova och mamma


 

 
 
I går blev Lova 4 månader och vi var på BVC.
Hon är nu 64 cm lång och väger 6600 gram så hon börjar
bli en stor tjej.
 
Trevlig helg! 


måndag 10 september 2012

En dag i går och för ett år sedan

 
 
Jag älskar soliga höstdagar med klar luft och blå himmel!
I går var just en sådan dag och jag vill då bara suga in naturen så mycket det går.
Efter en runda med ärenden tog vi oss ut till Stensö i Kalmar för att leta upp motionsspåren.
Jag har saknat Hemlingby i Gävle som har de bästa löpslingorna jag någonsin sett
men jag måste säga att naturen kring Stensö nog var ännu vackrare.
 
 
Slingor precis in till vattnet

 
Denna gång blev det ingen löpning men en härlig promenad med kaffepaus i solen.
Riktigt underbart att få andas höstluft och bara få vara!
 
 
På kvällen invigde Lova sin nya matstol.
 
Titta jag kan sitta!

Nu blev det såå mycket roligare när mamma och pappa skulle äta.
 

En mycket nöjd liten dam vid middagsbordet.
Men hon får allt vänta lite till med egen mat.

 
Och så var det dagen idag för ett år sedan...
 
10 Sep 2011
Grattis på förlovningsdagen!
 

fredag 7 september 2012

Marmeladkok

Förmiddagspromenaden blev 9 km idag.
Därefter kokade mamman 3 burkar marmelad.
Jösses vad effektiv jag känner mig!
 
Hur lyckas man då greja när man har en Lova hemma?
Jo man fixar underhållning i köket, lite kreativt så här:
 
 
Dagens marmeladkok var mitt första och receptet kommer från Sara som är en storkokare av denna vara.
 
Recept:
 
1 kg äppel
1 dl vatten
2 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
0,5 - 1 kg syltsocker
 
Kanske det kan bli nybakat bröd till frukost i morgon så man kan testa dagens kok...



Trevlig helg!

En dag för ett år sedan


I dag är det ett år sedan vi fick veta att vi skulle bli föräldrar.
 
Då när jag fick se ett plusstecken på stickan snurrade hela världen. När jag sekunden senare ropade på Fredrik behövde jag inte säga något, han visste ändå och när vi tittade på varandra var ögonen fulla av lyckotårar.
Jag ville berätta för hela världen men med en hemlighet som bara vi visste om, gick vi iväg till Mia på födeledagsfika, jag tackade nej till vinet och försökte att se oskyldig ut. 
Ingen annan visste men inut mig fanns en värme jag aldrig tidigare känt.
 
Det var här det började,
den största och finaste resa vi fått vara med om.

Nu ett år senare börjar varje dag med att jag vänder på huvudet och möts av världens underbaraste leende som verkligen strålar ända in i hjärtat på mig.
Jag tänker gång på gång att tänk att hon är vår, tänk att hon finns här hos oss.

Vårt lilla underverk, vår lilla Lova vad vi älskar dig!
 

onsdag 5 september 2012

Första leveransen på plats


Det är inte mycket, bara en pall, men det första lilla materialet är idag levererat till tomten :)
Svårt att tänka sig att det ska upp ett helt hus här!
Efter ett möte med snickaren idag fick vi ett beräknat inflyttdatum till 19:e April.

söndag 2 september 2012

Tillbaka på cykeln!

 
Jag har haft mitt livs längsta träningsuppehåll men nu är det dags att köra igång igen! Visserligen kunde jag träna ganska långt in i graviditeten då jag instruerade spinning tom v.34 men sedan mars har jag egentligen inte gjort så mycket mer än att bara gå promenader. Nu i slutet av sommaren har jag mjukstartat med lite styrketräning och några korta löprundor. Det är jättesegt att inte orka lika mycket som jag är van vid men att köra på är ju enda sättet att få ändring på det.
 
I veckan fick jag se att det skulle vara cykellopp på Öland i dag den 2 september så då tyckte jag det passade utmärkt att delta i den korta rundan på 3,5 mil. Jag fick med mig Fredrik så i dag har vi fajtats med en rejäl motvind och susat mellan Färjestaden, Norra Möckleby, Gårdby, Kåtorp, Torslunda och tillbaka till Färjestaden.
 
I mål bjöds alla deltagare på kroppkakor.
Cykling + kroppkakor = mycket bra kombination enligt mig :)

 
 
Det anordnades även rundor på 6 mil och 12 mil idag och detta är tydligen tradition.
Förhoppningsvis kan jag vara redo för en längre tur nästa år.
 
Nu gäller det att pussla med timmarna för att både mamman och pappan ska hinna få till lite träning i veckorna men även hinna umgås och inte bara avlösa varandra med att ta hand om Lova. 
 
Förut när jag jobbade med träning och hälsosamtal var den absolut vanligaste anledningen folk hade till att inte träna att de hade småbarn och därmed inte tid. Jag sa alltid att det handlade om hur man prioriterade. Nu är det upp till bevis för mig själv att försöka få ihop det och visa att det faktiskt går!
En löprunda på kvällen behöver ju faktiskt inte ta längre än 30 min och om den andre är redo att ge sig ut så fort den första är tillbaka så innebär ju det att båda hinner få till lätt träning inom loppet av ca en timme.
 
Både syfte och mål med träningen är helt annat nu än när jag var utan barn och i princip kunde vara på gymmet så mycket jag själv ville. Nu går både magrutor och 2 timmars träningspass bort men jag känner att jag absolut behöver lite träning för att få energi och må bra.
Målet för hösten får därmed vara en långpromenad om dagen när jag är hemma med Lova och 2-3 träningspass styrka/kondition i veckan utöver det.

lördag 1 september 2012

Så här söt kan bara jag vara

 
 
 
I tisdags var vi på babysång på öppna förskolan. Lova älskade det!
Eller hon brydde sig inte så mycket om att mamma sjöng för henne men hon tyckte det var jätteroligt att "prata" med alla andra söta bebisar :)