Milstolpar


13 Maj 2012 föddes vår underbara lilla Lova

fredag 19 april 2013

Slutbesiktning

I dag är den stora dagen som vi länge väntat på, nämligen slutbesiktning av huset.
Det har gått ett år som började med röjning av en tät bevuxen tomt, därefter ritningar, fler ritningar, val och funderingar som tillslut blev ett bygglov och som därefter resulterade i ett kontrakt hos Nässjöhus. Senaste halvåret har bestått av beslut, ännu fler val och omval. Många helger har spenderats på bl.a. Ikea och Bauhaus. Sista veckorna har det vart full rusch i huset. Snickare, elektriker och VVS-killar har jobbat till sent på kvällarna för att hinna klart. I onsdags var en städfirma där och putsade upp hela stället och nu står det där och väntar på oss. Snickarna säger att allt bör vara i sin ordning. Om kommunen och kontrollanten tycker samma sak i dag så får vi nycklarna ikväll :)

Här har ni resultatet! 209 kvadrat boyta. Vi är nöjda, mycket nöjda och när jag går runt och flyttpackar har jag en lätt rysning av lycka över hela kroppen.
Tänk att det var här jag skulle hamna igen tillslut... Jag tror att farmor gläds från himlen när hon ser att jag och min lilla familj slagit upp vårt hem på tomten hon en gång gav mig.


Framsida
Baksida


Entré (det ska upp skjutdörrar med speglar så det blir en garderob bredvid dörren)


Entré

Vardagsrum (entren till vänster) med kaminen på plats!
Kaminen var ett fynd för just den vi ville ha sålde de ut till 30 % i höstas så då fick den bo hemma hos mamma och pappa ett tag tills det var dags för installation.

Vardagsrum

Vardagsrum
Inspiration till nedervåningen kommer från Myresjöhus hus Kornett
Deras version har dock ryggåstak, alltså öppet ända upp till taknocken och därmed mindre övervåning. Vi ville dock utnyttja fulla ytan på övervången och så ville vi ha lite annorlunda planlösning vid tvättstugan och arbetsrummet så Fredrik ritade om det så vi fick det precis så som vi ville ha det. Jag älskar de öppna ytorna i vardagsrummet och tycker att köket blev väldigt snyggt!

Vardagsrum (kök längst bort)
Den där pelaren har vi diskuterat men jag tycker absolut om den och ville gärna ha den där. Tycker att den delar av kök och vardagsrum lite diskret. Tanken är att det ska bli matplats vid ytan framför köksdelen.

Vardagsrum sett från köksdelen

Kök
Köket har mycket förvaring och en extra flashig köksfläkt som vi liksom bara råkade få :) Den vi beställde var slut på lager så vi fick välja vilken vi ville av samma märke utan att betala något extra och då blev det liksom den dyraste som man även kan styra med fjärrkontroll. Mycket nödvändigt. Jag gillar att elektrikern satte dit svarta eluttag på det mörka kaklet. Smälter in mycket bättre än vita!

Gäst- /arbetsrum

Toalett nere

Tvättstuga och groventré

Övervåning allrum (två sovrum till vänster, ett sovrum till höger med walkin-closet och så ett större badrum precis till vänster om trappan här där vi kommer upp)

Det högra sovrummet som blir vårt

Lovas rum som är ett av rummen till vänster om allrummet


Toalett uppe, lite svår att fota ;) Här finns både badkar och extra stor dusch. På bilden är som synes inte spottarna i taket klara.

 
Det ska bli så skönt att få packa upp och ha sina egna saker igen. Nu har vi grejer undanstoppade hos mina föräldrar, ett rum är fyllt av kartonger här i stugan där vi nu bor och ett lass har vi kvar i Gävle.

Sommarens projekt blir att måla huset vitt (vi har valt någon nyans åt äggskalsvitt) och därefter ska Fredrik bygga en stor altan och så småningom även garage. Så har vi ju trädgården också som nu bara är lera men som givetvis ska få gräs och så vill vi lägga stenplattor över uppfarten och fram till entrén. Vi lär med andra ord inte gå sysslolösa framöver :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar